Passport For a Dream

Street Food Festival și Organizaţia Creştină Something New îţi fac poftă de bine și îţi propun un schimb inedit de cadouri! Pe lângă mâncarea delicioasă, cei care ne vor vizita pe Strada Potaissa vor avea parte și de standuri cu cadouri de Crăciun pentru cei dragi în cadrul Gift Boutique. Această zonă din festival va găzdui și povestea Centrului Creștin Something New, un loc unde copiii creativi cu o situație precară își dezvoltă zi de zi talentul.

Cei 22 de copii, cu vârsta cuprinsă între 7 – 14 ani, de la centrul de zi Something New au fiecare câte un vis trecut în pașaportul lor, iar în schimbul împlinirii acestui vis, fiecare copil dăruiește câte o decorațiune deosebită confecționată chiar de el!

În România abandonul școlar este o problemă acută. Motivația abandonului școlar, potrivit cercetărilor statistice în domeniu, o reprezintă, cel mai frecvent, situația economică precară, mediul familial dezorganizat, exodul părinților în străinătate. Fenomenul nu afectează doar individul în cauză ci are efecte negative asupra întregii societăți.

Street Food Festival vine în sprijinul centrului de zi Something New al cărui scop este dezvoltarea copiilor care provin din familii defavorizate din cauza sărăciei. Centrul de zi Something New încurajează creativitatea și susține pasiunile individuale ale acestor copii, oferindu-le suport educativ de excelență cu ajutorul personalului calificat și voluntarilor premianți ai facultăților din Cluj printr-un program “after school”. Aceștia învață să confecționeze decorațiuni care se dovedesc a fi mici opere de artă, învață să cânte la instrumente muzicale, își dezvoltă pasiunea pentru literatura și participă la competiții naționale de matematică. Fiecare copil are câte un pașaport personal în care scrie ce îl face fericit, își descrie prietenii, familia, își expune visurile și speranțele dar și supărările. Acum poți fi și tu pașaport spre visul unui copil, dăruindu-i cartea preferată, echipamentul pentru sportul preferat sau rolele mult visate iar în schimbul unui vis împlinit fiecare copil îți va dărui la rândul său o decorațiune hand-made.

Fii și tu Moș Crăciun pentru 22 de copii alături de Street Food Festival și Organizația Something New!

E foarte simplu să donezi!

Alege visul pe care vrei să îl îndeplinești, apasă butonul și completează datele în formular.

Noi te vom contacta pentru a stabili cele mai mici detalii, iar cadourile poți să le aduci la Gifts Boutique din cadrul Street Food Festival Chritmas Goodies în perioada 12-18 Decembrie pe strada Potaissa. Acolo vei primi în schimb, o decorațiune realizată de copiii de la centru.

Dacă nu ești din Cluj, îți vom da adresa unde să trimiți cadoul și vei primi decorațiunea ta prin curierat.

Cadourile vor fi așezate sub brad la centrul Something New în data de 20 Decembrie.