Tabara Smart Kids – editia 2

Proiect: Scoala de VARA “Smart Kids”

Nevoia/ problema careia ii raspunde proiectul:

Asociația Organizația Creștină Something New este o organizație non guvernamentală, nonprofit. Centrul de zi Something New reprezintă o formă de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate , a căror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime, spațiul de locuit și condițiile de igienă fiind necorespunzătoare creșterii și îngrijirii copiilor. În cadrul centrului de zi “Something New”, li se oferă copiilor aflaţi în situaţii de risc, servicii de găzduire (4 ore/zi), educare, dezvoltare artistică, socializare şi petrecerea timpului liber, consiliere psihologică şi suport social pentru familiile lor.

Beneficiarii si grupul tinta:
Copii de varsta scolara 6-15 ani.

Ideea proiectului si activitatile care vor fi derulate:
Suntem la a II-a editie a proiectului Scoala de VARA “Smart Kids”. Anul trecut copiii din cadrul Centrului de zi “Something New”au beneficiat de un program educational si de dezvoltare pe tot parcursul vacantei de vara.
Au avut posibilitatea de a cunoaste studenti internationali din America, China si Mexic, impreuna cu ei au participat la diferite ateliere de lucru.
Cel mai atractiv si de impact lucru a fost faptul ca ne-am dus in tabara cu ei. Acest lucru le-a adus o bucurie de nedescris si a produs o schimbare extraordinara in viata lor. Proiectul si-a atins scopul si ne bucuram ca am avut posibilitatea sa facem acest lucru pentru ei.
Asadar, anul acesta ne-am propus sa continuam proiectul Scoala de VARA “Smart Kids”. Incepand cu data de 13 iulie, pana pe data de 19 iulie, copiii vor beneficia de o tabara in Moldova. Tabara va avea loc in localiatea Tarcau, jud. Neamt, in mijlocul unui peisaj pitoresc, inconjurat de munti, cu posibilitatea vizitarii multor puncte turistice deosebit de frumoase.
Activitatile din cadrul taberei vor fi:

 • Lectii de conduita; codul bunelor maniere cu jocuri de rol;
 • Jocuri si activitati sportive (fotbal, volei, baschet, ping­pong);
 • Activitǎţi recreative: plimbǎri în naturǎ, jocuri de masǎ, mers la scǎldat, ateliere de lucru;
 • Vizionarea de filme si documentare educative;
 • Discuţii de grup, campionate de debatere;
 • Drumeţii: zona Neamt, Bicaz, Cheile Bicazului, Lacul Rosu, cu lecţii de orientarea în naturǎ;

Aceste activitati vor urmarii:

 • dezvoltarea imaginatiei, a creativitatii;
 • dezvoltarea unei perceptii corecte despre sine;
 • dezvoltarea vocabularului romanesc & limbi straine;
 • ateliere de limbi
 • dobândirea unui comportament social adecvat prin organizarea de lecţii de conduitǎ.
 • dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă prin implicarea copiilor la pregătirea şi servirea meselor zilnice.
 • creşterea calitǎţii relaţiilor dintre copii, prin participarea la activitǎţiile organizate, discuţii libere şi oferirea cadrului potrivit de relaţionare.
 • dezvoltarea imaginatiei, prin organizarea unor ateliere de creatie; – antrenarea unei gandiri pozitive;
 • dezvoltarea abilitatilor practice;

Pe toata durata programului de vara, copiii vor participa si la iesiri organizate: – vizionare de filme; – gradina botanica; – teatru de papusi; – muzee; – targuri; Festivalul de la Bontida; Copiii care se confrunta cu corigente, vor avea posibilitatea de a primii meditatii la diferite materii. Pe tot parcursul programului Scoala de VARA “Smart kids”, copiii vor beneficia de o masa calda/zi, cand vor participa la activitati. Asadar, pentru indeplinirea acestor obiective/activitati dorim sa apelam la generozitatea oamenilor de a ne sustine activitatea.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului:

20000 Ron care reprezinta suma totala pentru activitatile propuse. Avand in vedere ca tabara pe care o organizam este la 290 de km de Cluj Napoca, costurile cu transportul sunt foarte ridicate. Bugetul alocat pentru tabara este de 10000 de lei, acest buget reprezinta suma totala pentru (30 de persoane) transport, cazare, mancare, plata bucataresei, materiale didactice, materiale pentru diferite ateliere de lucru, jocuri si o piscina gonflabila. Restul banilor vor fi alocati pentru: intrari la teatru, muzee, targuri, ferma de animale, gradina botanica, produse alimentare pentru atelierul de gatit, produse necesare pentru atelierul de tamplarie, masa calda pentru toti participantii la Scoala de Vara “Smart kids”.

Cei care doresc sa ne ajute sa strangem banii de care avem nevoie pentru tabara, o pot face foarte simplu:
Participand la evenimentele organizate de noi;
Sustinand financiar un copil pentru participarea acestuia in tabara.
RO73BTRLRONCRT0203806401
Share-uind evenimentele pe care le organizam;