May 18, 2019

Proiecte in derulare

Centrul Comunitar – Dezmir (2021 – prezent)

Ne-am propus să construim o clădire care să fie un loc de refugiu pentru copiii din familii defavorizate: un loc în care preț de câteva ore copiii vor uita de grijile și neajunsurile de acasă, un loc în care vor învăța se vor juca, un loc în care se va crea o comunitate puternică de la care și eu și tu vom avea de învățat.


Centrul de zi “Something New” (aprilie 2013 – prezent)

Centrul de zi s-a născut din dorința de a ajunge la copii proveniți din medii defavorizate, aflați în situații de dificultate.

Din 2013 până în prezent desfășurăm activități educative, culturale, recreative. Săptămâna este împărțită în zile pentru teme și  zile pentru activități recreative, film, ieșiri în parc, teatru și multe altele.

Ne bucurăm să vedem cum copii care ajung aici cresc atât de frumos devenind tineri maturi și încrezători în viitor, în propriile forțe și plini de curaj!


Fable Factory (aprilie 2017 – prezent)

Departamentul de Fable Factory este colțul copilăriei bine păstrat în inimile noastre.

În cadrul acestuia participăm la petreceri, botezuri sau alte evenimente unde adulții caută animatori care să petreacă timpul cu copilașii lor.

Oferim servicii de calitate aducând cu noi jocuri, activități pe placul copilașilor. La petreceri  pot fi invitați Mini & Mickey, prințese din tărâmul fermecat, clovni amuzanți care împreună vor face petrecerile de neuitat pentru toți participanții


Susțin voluntariatul (aprilie 2015 – prezent)

La Something New credem că voluntarii sunt o resursă neprețuită. Încă de la înființare implicăm voluntari în proiectele derulate de noi iar în ultimii 6 ani ne-am bucurat de ajutorul a peste 200 de voluntari.

Fără voluntari dedicați n-am fi putut să desfășurăm atât de multe proiecte, evenimente și activități destinate copiilor din familii defavorizate.

În schimbul ajutorului, noi le oferim șanse de dezvoltare personală – mulți dintre voluntarii noștri au spus că mulțumită experienței lor la Something New au învățat să lucreze mai bine cu copii, să organizeze evenimente, și că au devenit mai deschiși și încrezători în sine.

Vrând să ajungem și la voluntari din afară României, în anul 2018 am început o colaborare cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, împreună cu care găzduim 2 voluntari SEV și cu Asociația AIESEC.


Învățăm și ne distrăm (octombrie 2018 – prezent)

”Învățăm și ne distrăm” este un proiect pe care l-am început cu mult drag deoarece inima noastră este îndreptată spre copii din mediul rural. În fiecare joi desfășurăm activități pline de energie în satul Dezmir cu un număr de 25 de copii.

Am început  acest proiect în toamna anului 2018 iar acum copiii sunt cei care fac zilele de joi o reală bucurie și încântare. Realizăm împreună activități recreativ-interactive iar  încurajările și motivația de a continua vin din schimbările frumoase pe care le vedem de la o săptămână la alta și prin încurajările frumoase care apar când ne așteptăm mai puțin.

Îmbrățișarea plină de dragoste și un ”mulțumim pentru tot” din partea copiilor, părinții care îți spune când nu te aștepți mai puțin printr-un mesaj sau o vizită cât sunt de recunoscători, toate acestea sunt motivul pentru care ne întoarcem în Dezmir în fiecare săptămână.


Generații – centrul comunității (februarie 2019 – prezent)

Împreună cu Fundația Principesa Margareta a României am început proiectul ”Generații – centrul comunității” cu scopul de a aduce împreună două generații aflate la poli opuși: copii și bătrânei. Vrem să le arătăm că împreună pot petrece timpul util, bucurându-se de activități educaționale, culturale, artistice și interactive.

Este un proiect drag nouă și presupune implicare unui grup de voluntari vârstnici în cadrul activităților derulate în cadrul Centrului de Zi Something New.


Școala Culturală “Smart Kids”, ediția VI (mai 2019 – prezent)

Activitățile educaționale nu trebuie să fie desfășurate neapărat doar în timpului anului școlar. Prin proiectul “Școala Culturală ‘Smart Kids’”, continuăm activități în cadrul Centrului de Zi în timpul verii, urmărind metode de educație non-formală.

Pentru copiii înscriși (și nu numai) organizăm lecții de dezvoltare personală, jocuri, competiții în echipe și ieșiri. Uneori, invităm și oameni interesanți din afara centrului pentru activității mai speciale – de exemplu, am avut un atelier de circ, iar în curând urmărim să facem o zi dedicată primului ajutor.