Skip to content

Proiecte in derulare

Centrul Comunitar – Dezmir (2021 – prezent)

Constructia Centrului Comunitar a venit in ca un raspuns la nevoia uriasa de a scoate voluntarii si activitatile academice din casutele saracacioase ale copilasilor, si a le transpune intr-un mediu safe, cu acces la internet si device-uri.

Un loc calduros si sanatos, cu mese si scaune pregatite pentru lectii, care sa poata sa inspire copilasii sa devina mai mult decat mediul si circumstantele in care s-au nascut le permit.

In prezent, constructia se afla ridicata la rosu si acoperita. Investitia pentru aceasta faza a fost de 180.000 euro.


Centrul de zi “Something New” (aprilie 2013 – prezent)

Centrul de zi s-a născut din dorința de a ajunge la copii proveniți din medii defavorizate, aflați în situații de dificultate.

Din 2013 până în prezent desfășurăm activități educative, culturale, recreative. Săptămâna este împărțită în zile pentru teme și  zile pentru activități recreative, film, ieșiri în parc, teatru și multe altele.

Ne bucurăm să vedem cum copii care ajung aici cresc atât de frumos devenind tineri maturi și încrezători în viitor, în propriile forțe și plini de curaj!


Fable Factory (aprilie 2017 – prezent)

Departamentul de Fable Factory este colțul copilăriei bine păstrat în inimile noastre.

În cadrul acestuia participăm la petreceri, botezuri sau alte evenimente unde adulții caută animatori care să petreacă timpul cu copilașii lor.

Oferim servicii de calitate aducând cu noi jocuri, activități pe placul copilașilor. La petreceri  pot fi invitați Minnie & Mickey, prințese din tărâmul fermecat, clovni amuzanți care împreună vor face petrecerile de neuitat pentru toți participanții


Susțin voluntariatul (aprilie 2015 – prezent)

La Something New credem că voluntarii sunt o resursă neprețuită. Încă de la înființare implicăm voluntari în proiectele derulate de noi iar în ultimii 10 ani ne-am bucurat de ajutorul a peste 200 de voluntari.

Fără voluntari dedicați n-am fi putut să desfășurăm atât de multe proiecte, evenimente și activități destinate copiilor din familii defavorizate.

În schimbul ajutorului, noi le oferim șanse de dezvoltare personală – mulți dintre voluntarii noștri au spus că mulțumită experienței lor la Something New au învățat să lucreze mai bine cu copii, să organizeze evenimente, și că au devenit mai deschiși și încrezători în sine.

Vrând să ajungem și la voluntari din afară României, în anul 2018 am început o colaborare cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, împreună cu care găzduim 2 voluntari SEV și cu Asociația AIESEC.


Generații – centrul comunității (februarie 2019 – prezent)

Împreună cu Fundația Principesa Margareta a României am început proiectul ”Generații – centrul comunității” cu scopul de a aduce împreună două generații aflate la poli opuși: copii și bătrânei. Vrem să le arătăm că împreună pot petrece timpul util, bucurându-se de activități educaționale, culturale, artistice și interactive.

Este un proiect drag nouă și presupune implicare unui grup de voluntari vârstnici în cadrul activităților derulate în cadrul Centrului de Zi Something New.


Școala de vară “Smart Kids”, (mai 2019 – prezent)

Activitățile educaționale nu trebuie să fie desfășurate neapărat doar în timpului anului școlar. Prin proiectul “Școala Culturală ‘Smart Kids’”, continuăm activități în cadrul Centrului de Zi în timpul verii, urmărind metode de educație non-formală.

Pentru copiii înscriși (și nu numai) organizăm lecții de dezvoltare personală, jocuri, competiții în echipe și ieșiri. Uneori, invităm și oameni interesanți din afara centrului pentru activității mai speciale – de exemplu, am avut un atelier de circ, iar în curând urmărim să facem o zi dedicată primului ajutor.